Menu
Politiikka

10 syytä äänestää Mai jatkokaudelle!

Mai Kivelä seisoo mustaan neuleeseen pukeutuneena beigeä kiviseinää vasten ja katsoo viistosti vasemmalle. Kuvan etualalla Main edessä näkyy ohuita, havupuun oksia jotka kehystävät kuvaa.

1. Olin neuvottelemassa kaikki hallitusohjelman ilmasto-, ympäristö- ja eläinten hyvinvointiin liittyvät kirjaukset Vasemmiston edustajana. Neuvottelimme mm. Suomen hiilineutraaliustavoitteen vuodelle 2035, joka on yksi maailman edistyksellisimpiä.

2. Olen toiminut koko tämän kauden ympäristövaliokunnassa ryhmäni valiokuntavastaavana ja neuvotellut satoja parannuksia valiokunnan kantoihin. Valiokunnan mietintöjen pohjalta Suomeen säädettiin esimerkiksi uusi ilmastolaki ja uusi luonnonsuojelulaki.

3. Vahvistin luonnonsuojelulain yhteydessä vesiensuojelua neuvottelemalla poikkeuksellisesti hallitus- ja oppositiorajat ylittäen eduskunnan tuen esitykselleni!

4. Tein lakialoitteen aborttilainsäädännön uudistamisesta itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi. Laki uudistettiin tällä kaudella lakialoitteeni ja Oma tahto -kansalaisaloitteen ansiosta!

5. Eduskunta keskusteli ensimmäistä kertaa Suomen historiassa eläinten perusoikeuksista lakialoitteeni pohjalta.

6. Olen vahvasti edistänyt kasvipohjaista ruoantuotanto ja -kulutusta monessa käänteessä. Olemme esimerkiksi julkaisseet 20 toimenpiteen esityksen kasvisruokamurroksen edistämiseksi!

7. Vaikutin osaltani aktiivisesti ja onnistuneesti metsästysmuistojen kieltämisen saamiseksi lakiin.

8. Perustin eduskuntaan kasvisruokaverkoston! Olin myös perustamassa eduskuntaan kestävän liikenteen verkostoa ja Nuorten puolella -verkostoa.

9. Olen ollut tekemässä useita ryhmämme ulostuloja ja ohjelmia, esimerkiksi biodiversiteettiohjelma tehtiin aloitteestani!

10. Suurimmat saavutukset on tietenkin tehty yhdessä. Olen edistänyt omassa ryhmässäni, ja sitä kautta hallituksessa, erittäin kunnianhimoista linjaa erityisesti ilmasto-, ympäristö- ja eläinpolitiikkaan liittyen. Lisäksi on satoja esimerkkejä, joissa olemme ajaneet esimerkiksi kulttuurin, lasten ja nuorten tai työntekijöiden asiaa vaikuttamalla suoraan hallitusryhmien sisällä.

Minulle kyse on elämäntehtävästä: minulla on vahva sisäinen palo edistää kestävää ja sosiaalisesti oikeudenmukaista maailmaa, ja olen ollut yhteiskunnallisesti aktiivinen pienestä asti.