Menu
Politiikka

5 vinkkiä äänestämiseen

Mai Kivelä, Helsinki 2023.

Ennakkoäänestys on käynnissä! Sen kunniaksi 5 pointtia:

Miksi Vasemmisto?

1. Olemme ainoa punavihreä puolue eli luotettavimmin ympäristön ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolustajia. Me olemme selkeän periaatteellisia, mutta saamme myös edistettyä tavoitteitamme pitkäjänteisellä työllämme.

2. Uusimmat gallupit ennustavat Vasemmistolle vaalivoittoa ja mahdollisuutta saada neljä edustajaa Helsingistä! Se olisi upeaa. Nyt kannattaa todellakin äänestää!

3. Taktinen äänestäminen taas ei kannata, koska se vie tuen sinulle tärkeimmiltä poliittisilta tavoitteilta juuri silloin, kun tuki vaaleissa mitataan. Lisäksi se vaikuttaa toimintamahdollisuuksiin heikentäen niitä joka käänteessä neljäksi vuodeksi. Valtaa käytetään eduskunnassa joka ikinen päivä. HUOM! eikä ole mitään takeita, että taktikointi toimii, jolloin häviää kahteen kertaan!

Paras ehdokas?

4. Se, joka ajaa niitä tavoitteita, joita haluat nähdä edistettävän tavalla, jolla ne edistyvät. Olen itse nähnyt miten paljon jokaisen kansanedustajan omilla preferensseillä, verkostoilla ja prioriteetteillä on väliä. Sekä tavalla tehdä politiikkaa, intohimolla. Näillä on väliä sen suhteen mitä asioita nostaa esille, mille antaa neuvotteluissa painoarvoa, mitä kantaa kannattaa ryhmänsä kannaksi (ryhmän kanta muodostetaan yksittäisten ehdokkaiden kannoista) ja osaako saada muiden tuen kannoilleen jne.

5. Kansanedustajuus on mahdollisuus ajaa täysipäiväisesti poliittisia tavoitteitaan, joten sillä on todellakin väliä, mitä tavoitteita kantaa mukanaan. Esimerkiksi eläinten oikeudet joko tulevat huomioiduksi, tai sitten eivät tule, riippuen siitä ovatko ne kenenkään prioriteettilistalla. Myöskään ympäristöasioista ei riitä, että sanoo, että ne ovat tärkeitä, vaan pitää tehdä valinta käyttää niiden edistämiseen aikansa! Ps. Mutta niitä voi ajaa vain jos saa tuen. Kukaan ei ”mene varmasti läpi”. Eli taktikointi sen suhteen, että joku menee varmasti läpi ei kannata, koska jokainen edustaja tarvitsee joka kerta uudestaan äänestäjien tuen.

Yhteenveto: äänestä mielestäsi parasta ehdokasta sopivimmalta listalta!