Menu
Politiikka

Keskusta petti luonnonsuojelun edistämisen ja hallituspuolueiden yhteistyön

Hallituksen yhteistuumin antama luonnonsuojelulain esitys jäi tänään vaille keskustan tukea ympäristövaliokunnan mietinnössä. Keskusta lipesi sovitusta hallitusrintamasta, ja liittoutui kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa vesittäen lain. Keskusta on aiemmin hyväksynyt alkuperäisen esityksen hallituksessa ja sitoutunut sen läpiviemiseen eduskunnassa. 

”Tämän kaltaista luontovastaisuutta ja näin vakavaa vastuuttomuutta kuin keskustalta tänään, nähdään eduskunnassa harvoin”, jyrähtää kansanedustaja Mai Kivelä. ”Keskusta pelailee poliittisia pelejään lisäkannatuksen toivossa,  ja häviäjiä ovat suomalaiset ja Suomen luonto Hangosta Utsjoelle.”

Luonnonsuojelulailla olisi parannettu suomalaisen luonnon tilaa, joka on hälyttävässä kunnossa. Luontokatoa ei ole saatu pysäytettyä, ja Suomessa elinympäristöjä heikkenee ja häviää ja uhanalaistuneita lajeja uhkaa katoaminen.

“On häpeällistä, että hallituspuolue pettää hallituspuolueiden välillä tehdyn sopimuksen, ja tällä tavoin liittoutuu opposition kanssa. Tämä sen lisäksi, että luonnonsuojelulain vesittäminen itsessään on alhainen ja vahingollinen temppu. Keskustapuolue pelaa itseään valtakunnanpolitiikan marginaaliin puolueeksi, jonka kanssa mikään puolue ei voi luottaa siihen, että sovitusta pidetään kiinni”, Kivelä sanoo.