Menu
Politiikka

Mitä tarkoittaa feminismi kuntapolitiikassa?

Miten edistää feminismiä kuntapolitiikassa?

Eriarvoisuuden vähentäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteistani. Minulle feminististä politiikkaa on torjua ilmastonmuutosta, vastustaa kylmää leikkauspolitiikkaa ja puolustaa toimivia peruspalveluita, joiden avulla pidetään huolta kaikista kaupunkilaisista.

Kuntatasolla pitää luoda vastavoimaa ummehtuneille hyvä veli -verkostoille. Tähän liittyy myös rakennusyhtiöiden keskittynyt valta, ja se kuinka asumisen hinta saadaan kohtuulliseksi.

Lasten ja monimuotoisten perheiden puolesta toimiminen on feminististä työtä. Yhdenvertaisuuden näkökulmasta on erittäin tärkeää se, millä tavalla ja minkälaisessa ympäristössä lapsemme saavat kasvaa. Konkreettisesti tämä tarkoittaa mm. sitä, että taataan oikeus lähipäiväkotiin ja maksuttomaan varhaiskasvatukseen. Haluan sukupuolisensitiivistä ja antirasistista kasvatusta. On täysin sietämätöntä, että jo kuusivuotiaat tytöt yhdistävät lahjakkuuden miehiseksi ominaisuudeksi.

Minulle feminismi on ennen kaikkea työkalu, analyysin keino, joka auttaa tarkastelemaan, miten sukupuoli ja sukupuolittuneet rakenteet kohtelevat ihmisiä eriarvoisesti. Se on keino tehdä näitä epäoikeudenmukaisia rakenteita näkyväksi ja muuttaa yhteiskuntaa oikeudenmukaisemmaksi ja turvallisemmaksi!

Tehdään Helsingistä feministisempi kaupunki!

Ps. lämpimästi tervetuloa keskustelemaan feminismin edistämisestä 4.3. tänne herkulliseen tapahtumaan, jonka upea kampanjaryhmä järjestää <3! Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/619911274874004/